Болярци недоволства заради опасност от наводнения поради ремонта на пътя Асеновград - Поповица

5879
 Болярци недоволства заради опасност от наводнения поради ремонта на пътя Асеновград - Поповица

Жители на садовското село Болярци недоволстват, заради опасност от наводнение на жилищата им, предаде кореспондентът на Actualno.com за града.

Местните хора твърдят, че след ремонта на пътната отсечка между Поповица и Асеновград, която минава покрай къщите им, нивото на асфалта се е изравнило с това на бордюрите. Това е причина водата от падналите през миналата седмица дъждове да се стича право в дворовете, оплакват се жители на Болярци. Те изразиха готовността си да организират протестни действия, ако по проблема не се предприемат своевременни мерки.

Всяка зима половин такса за сергиите за селскостопанска продукция в Асеновград

Наполовина по-ниски такси за ползване на съоръжения за продажба на селскостопанска продукция на Общинския пазар в Асеновград ще плащат ...

В отговор на недоволството на жителите на село Болярци от Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха, че ремонтът на пътя Асеновград – Поповица все още не е завършил. „При изпълнението на обекта ще се приложат необходимите технически решения, с които ще се осигури отводняване на пътното платно“, категорични са от държавната структура. От там уточниха, че ремонтните дейности на близо 18-километровия участък от пътя се извършват със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Инвестицията е за близо 8 000 000 лева. Целта е да се осигури безопасно пътуване по третокласния път.

Тази отсечка не е ремонтирана повече от 35 години, посочват от Агенцията. И обясняват, че ремонтът на участъка се извършва чрез така нареченото „студено рециклиране“. Това е съвременна технология за ремонтиране на пътните настилки, позволяща ефективно и екологично изпълнение, чрез използване на пластове от съществуваща такава.

В проекта за ремонт на пътя Асеновград – Поповица са предвидени и попълване на банкети, почистване на земни окопи, полагане на хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и други, заявиха още от Агенцията. Кога окончателно ще приключат дейностите по отремонтиране на участъка и ще се наложи ли да предприемат протестни действия местните жители на садовското село Болярци - предстои да разберем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com