Официално: Старт на санирането в Асеновград след месец

2818
 Официално: Старт на санирането в Асеновград след месец

Санирането на двете сгради в Асеновград, които очакват започването на строително-монтажните работи вече около шест месеца, ще стартира в средата на март. Това стана ясно по време на обичайния брифинг на общинското ръководство в града. Към настоящия момент на територията на Асеновград са регистрирани 31 сдружения на собственици. От тях 28 са подали заявления за кандидатстване по програмата за енергийна ефективност.

Всички те имат сключени договори за целево финансиране с Община Асеновград, Областна администрация Пловдив и Българска банка за развитие. Следващата стъпка е обявяване на обществени поръчки за избор на изпълнител, който да извърши задължителните технически и енергийни обследвания. До момента сключените договори за целево финансиране са 28. Технически обследвания са приключили за 24 от обектите, а енергийни са преминали шест от сградите. В момента такива протичат за още 18.

Кметът на Асеновград смята, че кръговото кръстовище при пазара трябва да бъде премахнато

Смятам, че трябва да се изтеглят пешеходните пътеки и когато имаме възможност за финансиране, да премахнем кръговото кръстовище при Общ...

„Първите две сгради, сключили договори за целево финансиране в Асеновград, са на улиците „Шести януари“ №1, №3, №5 и №7 и „Цар Иван Асен II” №99.“, припомни кметът Емил Караиванов. Той обясни, че при тях са извършени всички видове обследвания и са избрани изпълнителите на строително-монтажните работи. „Имат издадени разрешителни за строеж и при първа възможност, може би, с началото на строителния сезон, вероятно втората половина на март, реалното саниране на тези сгради ще започне.“, посочи градоначалникът на Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com