1000 лева глоба за полицай, набил с приятелите си мъж с деца заради шофьорски скандал

5265
1000 лева глоба за полицай, набил с приятелите си мъж с деца заради шофьорски скандал

Налагането на административно наказание "глоба" в размер на 1 000 лева за бивш полицай, причинил лека телесна повреда на шофьор от Асеновград, потвърди Окръжен съд Пловдив. Обвинителният акт е внесен от Пловдивската районна прокуратура за причиняване на лека телесна повреда, без разстройство на здравето.

Според документацията инцидентът е възникнал на 19.10.13 г. на пътя между Асеновград и Пловдив. В следобедните часове по тази отсечка с леките си автомобили пътували полицаят Георги П., управлявал „Хонда“, и 34-годишният асеновградчанин Бейсим С., който шофирал „Пежо“. Докато се движел с колата си, мъжът от Асеновград застигнал автомобила на полицейския служител и го изпреварил. Изпреварването било възприето от Георги П. и спътниците му, като „опасно“. В резултат на това, при самата маневра, между пътуващите в двете леки коли били разменени обидни жестове. Полицаят последвал автомобила на Бейсим С. Застигнал го по пътя, в близост до разклона за град Куклен, изпреварил го и го спрял. След това, полицейският служител и двамата пътуващи в неговия автомобил излезли и отишли до колата, управлявана от асеновградчанина. Без да разговаря с него, Георги П. започнал да нанася удари на мъжа от Асеновград.

Повече зеленина, постоянна сцена и подмяна на настилките в центъра на Асеновград, предложиха експерти

Имаше активна гражданска позиция на днешното публично обсъждане за визията на централната градска част в Асеновград. Малко на брой бяха...

Междувременно спътниците на извършителя на деянието извлекли двете деца, съответно на 13 г. и 14 г., които пътували с асеновградчанина в „Пежо“-то и също им нанесли удари. Накрая тримата побойници се качили в автомобила си и продължили в посока Асеновград.

Пострадалите подали сигнал за възникналия инцидент на телефон 112. Веднага след това посетили медицинско заведение, където били прегледани.

Към датата на инцидента Георги П. все още е бил служител на ОД на МВР Пловдив. По време на случилото се той не е бил на работа и е ползвал личен автомобил. В документацията се пояснява, че мъжът е извършил деянието по хулигански подбуди. До този момент, вече бившият полицай не е бил осъждан за престъпление от общ характер. Не е бил и освобождаван от наказателна отговорност за друго деяние. Сега мъжът бе наказан с глоба за причиняване на лека телесна повреда на 34-годишния асеновградчанин. С такава санкция – глоба в размер на 1 000 лева - и по същите причини са наказани и спътниците на Георги П., а именно Румен И. /на 35 г./ и Илиян М. /на 48 г./ - и двамата от Пловдив. Те са обвинени в съучастие в престъплението, че по хулигански подбуди са причинили леки телесни повреди на повече от едно лице, т. е. на децата, возили се в колата на мъжа от Асеновград. По внесения обвинителен акт от Районна прокуратура Пловдив е образувано производство в Районен съд Пловдив, по което тримата обвиняеми са били признати за виновни.

Произнасянето на присъдата е било потвърдено от Окръжен съд Пловдив и е влязло в сила на 02.11.15 г..

Асеновградският общински съвет се закле

Новият Общински съвет на Асеновград преизбра за председател досегашния такъв - доктор Светозар Шуманов. 32-ма от общо 33-мата съветници...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com