Асеновград чества Съединението с различни събития

4298
Асеновград чества Съединението с различни събития
Снимка: БГНЕС

Сто и тридесет години ни делят от паметния ден 6-ти септември, когато за първи път българите показват на света, че са способни сами да осъществят своя идеал за обединение. Сто и тридесет години си припомняме имената на участниците в акта на Съединението и черпим национално самочувствие от техните дела. В чест на празника са подредени съхранените късчета памет за дейците на Съединението от Конушка околия във фотодокументална изложба. Нейното откриване ще се състои в 17.30 ч. на 03.09.15 г. в залите на Исторически музей в Асеновград. Името на изложбата е „Памет за Съединението“. Това е само едно от събитията, с които Асеновград се готви да посрещне Съединението, съобщава кореспондентът ни от града.

На 03.09.15 г. Центърът за обществена подкрепа и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в града ще проведат конкурс „Стъклен свят”. В него участие ще вземат всички деца, с които тези две институции работят, съобщиха от пресцентъра на Общината. Детската забава ще се проведе в залата на Центъра за обществена подкрепа на улица „Цар Иван Асен II” №99 в Асеновград. Началото й е планирано за 10:30 часа. Участниците в конкурса ще имат възможност да покажат таланта и уменията си, като рисуват върху стъкло с помощта на специални комплекти за веселата арт-терапия.

Трявна отбелязва Съединението със "Звук и светлина"

Трявна ще отбележи деня на Съединението със "Звук и светлина". Аудио-визуалният спектакъл по изумителен и атрактивен начин разказва сла...

На 04.09.15 г. асеновградчани ще могат да се поклонят пред делото на героите от Съединението на България пред три от паметниците в общината. Първото поклонение ще бъде от 11:30 ч. в парка срещу гарата в Асеновград. Там ще бъдат поднесени цветя на признателност и ще бъде почетена паметта на Пере Тошев. На същия ден от 15 ч. ще се проведе и поднасяне на венци пред паметната плоча в село Конуш. След това поклонението ще се насочи към Новаково. Там цветя ще бъдат поднесени пред паметника на поп Ангел Чолаков от 17 часа.

Точно в Деня на Съединението на България от 10:30 ч. на второто ниво на площад „Акададемик Николай Хайтов” в Асеновград ще се проведе музикално-културна програма. Официално тогава ще бъдат наградени спомоществователи, творчески колективи и дейци в областта на културата, изкуството, литературата и спорта, допринесли за изграждането на българския дух и културен живот в Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com