Асеновград подготвя обществена поръчка за шест автобусни линии

6506
Асеновград подготвя обществена поръчка за шест автобусни линии

До дни ще бъде изготвена документацията за процедурата по обявяване на обществена поръчка за транспортна фирма изпълнител, която да обслужва част от линиите в община Асеновград, съобщава кореспондетът на Actualno.com за града.

Става въпрос за градски линии №2, №3, №5 и междуградски Асеновград – Мулдава – Стоево, Асеновград - Нови извор и Асеновград – Пловдив /преминаваща през квартал „Горни Воден“/. Договорите за тях са сключени с настоящия превозвач „Комексмаш – Васил Пиронков“ през 2011 г. и изтичат в на началото на 2016 година. Това стана ясно от изявление на кмета на града доктор Емил Караиванов.

Променят маршрута на 4 автобуса в София

От 4.30ч. до 24.00 ч. на 26 август се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по ул.“Проф.д-р Иван Странски&ldquo...

Остава автобусна градска линия №1. По думите на кмета, за нея договорът е сключен и е в сила. Той допълни, че досега се изчакваше становището на съда, тъй като решението за методиката бе обжалвано от Васил Пиронков. Определено е жалбата да бъде оставена без разглеждане и производството да бъде прекратено, като определението вече е в сила. Именно това позволява да се подновят действията по обявяване на процедура по Закона за обществените поръчки, каза още кметът.

Във връзка с инцидента с изгорелия автобус в асеновградския квартал „Горни Воден“ градоначалникът обясни, че все още се изчаква становището на ДАИ. Той посочи и предприетите, от страна на Община Асеновград мерки. Изпратено е писмо до Областен отдел “Kонтролна дейност – ДАИ” Пловдив. Чрез него се иска получаване на информация, относно наличие на удостоверение за извършване на обществен превоз на пътуващи от превозвача „Комексмаш – Васил Пиронков” за автобусите, включени в лицензията и за документацията, удостоверяваща техническата годност на превозните средства на фирмата.

Изпратено е и писмо до превозвача. Чрез него е изискано представяне на копия от различни документи. Такива са копия от: протоколи за периодичен преглед за техническата изправност на автобусите; контролен талон; карти за допълнителен преглед на превозните средства, с които се осъществява превоз на пътуващи; застрахователни полици.

Изпратено е и писмо до Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Асеновград. Чрез него Общината иска информация за инцидента с изгорелия автобус от преди няколко дни за характера и размера на пожара, за наличието на застрашени хора и запричините за пламване на огъня.

Отново катастрофа с жертви на чуждестранен автобус в Румъния

Двама души са загинали, а 36 са ранени при катастрофа на автобус в молдовски и украински туристи в Румъния. От полицията в окръг Браила...

След като бъде събрана цялата информация от всички институции общинското ръководство ще обмисли дали ще бъдат наложени допълнителни мерки по отношение на договорите с „Комексмаш – Васил Пиронков“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com