Асеновград помага усилено за лечението на свой учител

12611
Асеновград помага усилено за лечението на свой учител

„Тази благотворителна кауза се прави защото един гражданин на България и на Асеновград има нужда.“ С тези думи управителят на Дневния център за работа с деца с увреждания Добромир Кузманов започна разказа си как се е родила идеята за организиране на благотворителен базар в помощ на асеновградчанката Любомила Ангелова, болна от левкемия.

„Парите са страшно много и ние сме наясно, че можем да съберем само една малка част от нея“, допълни директорът. От днес до края на септември пред Историческия музей в Асеновград асеновградчани и гости на града могат да закупят десетки различни изделия, за да се включат в благородната инициатива. Тениски, саморъчно изрисувани бутилки, пейзажи върху дърво, дървени лъжици и декопаж на стари керемиди. Всичко това е част от благотворителната изложба базар в помощ на асеновградчанката Любомила Ангелова.

Терапия с рисуване за деца в риск се проведе в Асеновград

Близо 20 деца в риск от Асеновград рисуваха върху стъкло, с цел терапия. Част от предметите, които изработиха малкуте творци, останаха ...

Изделията са изработени от възпитателите и децата от ДЦРДУ в Асеновград. От 23.09.15 г. до 25.09.15 г. възпитаници на ЦДГ „Дружба“ в града също ще изработят различни неща, които ще продават в двора на детското заведение, с цел да се съберат средства, които ще бъдат дарени на преподавателката от асеновградската гимназия. Това обяви директорката на ЦДГ „Дружба“ Антония Русева. И допълни: „Любомила Ангелова е бивш родител на детското заведение и е един всеотдаен и добър човек добър, който винаги ни е подкрепял, а сега е моментът ние също да върнем жеста и с каквото можем да помогнем в борбата с тази страшна болест.“

В момента преподавателката си е в Асеновград. На 21.09.15 г. й предстои първото пътуване до Германия за преглед. Донорът ще се търси там, обясни нейната дъщеря Теодора Ангелова. Донорските клетки трябва да бъдат от брат или сестра. А Любомила няма такива. Поради тази причина предстои чакане, посочи ощe Теодора и изрази вярата си, че то няма да е продължително.

Към момента в кампанията в Асеновград за набиране на средства за Любомила Ангелова се включиха Дневен център за деца с увреждания, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Център за обществена подкрепа, ЦДГ "Дружба", Общинска администрация, Исторически музей и десетки асеновградчани. Дарителски кутии в града са поставени в ЦДГ "Дружба", ОУ "Христо Ботев", ПГ "Цар Иван Асен II" /където жената е преподавател/ и Информационен център към Общината. Неврологът доктор Александър Михайлов обяви, че също ще се опита да допринесе за кампанията, като на 19.09.15 г. през целия ден ще преглежда пациенти, средствата от които ще бъдат дарени на Людмила Ангелова. Прегледът ще струва 25 лева. На този ден в кабинетът му ще бъде поставена кутия, в която пациентите сами ще поставят средствата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com