Автобус на градския транспорт в Асеновград изгоря до основи

7850
Автобус на градския транспорт в Асеновград изгоря до основи

Автобус по линия №5 на градския транспорт в Асеновград е изгорял до основи, информираха от пресцентъра на общината.

Инцидентът е станал около 18:30 часа. Колата е пътувала от кв. "Горни Воден" към Асеновград, когато се е самозапалила, предаде "Фокус".

В Асеновград се подготвят да обсъдят къде да сложат паметник на Ботев

Предстои публично обсъждане къде да бъде разположен бюст-паметник на големия български революционер Христо Ботев в Асеновград. То ще се...

В превозното средство са пътували пътници, които са невредими. Автобусът е собственост на транспортната фирма "Комексмаш- Васил Пиронков". Движението бе спряно за около половин час.

"Не е имало пътници в автобуса в Асеновград към момента на възпламеняването му", заяви Васил Пиронков, собственик на транспортната фирма "Комексмаш- Васил Пиронков". „Автобусът е свършил превоза по линията си и прибирайки се към гаража се е самозапалил. Докато управлявал, шофьорът е забелязал, че в предницата на автобуса нещо се е възпламенило. Веднага е спрял и е извадил пожарогасителя, но не е успял да изгаси разрастващите се пламъци. Автобусът е нов и целият е от пластмаса. Пластмасата като тръгне да гори - няма спиране”, коментира Васил Пиронков.

"И качеството на автобуса, и лошият път са допринесли за изгарянето на превозното средство в Асеновград", заяви Манол Генов, депутат от "БСП лява България". Генов припомни, че наскоро свлачище е затворило редовния път и докато се ремонтира, общината е пуснала обходен маршрут. „Той е достатъчно стръмен и има повече от 11% наклони. Друг е въпросът за качеството на автобусите, които се движат в градския транспорт”, отбеляза Генов.

По думите му, тези автобуси са собственост на фирмата, която е спечелила обществена поръчка и извършва услугата. "Целият градски транспорт в Асеновград се обслужва от тази фирма. И преди е имало инциденти, но такива винаги има. Закъсвали са автобуси, имало е инциденти през зимата, когато климатичните условия са тежки”, отбеляза Манол Генов. Той посочи, че не може да каже дали автобусът е бил стар.

Казахстанец спечели ултрамаратона "Персенк Ултра 2015"

Приключи най-дългият български маратон „Персенк Ултра 2015“, предаде кореспондентът на Actualno.com. Той беше спечелен от н...

"Движението вече се осъществява нормално. Имало е хора в автобуса, слезли са, а пламъците са загасени”, каза още Манол Генов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com