Баща от Асеновград осъди сина си да му плаща издръжка

5891
Баща от Асеновград осъди сина си да му плаща издръжка
Снимка: Actualno.com

Възрастен мъж в Асеновград, който е трудно подвижен осъди сина си да му изплаща издръжка в размер на 250 лева месечно. Бащата е пенсионер по болест и взима пенсията от 296 лева, съобщи кореспондентът ни в града.

Освидетелстван е от ТЕЛК, като според решението, асеновградчанинът има нужда от чужда помощ и да бъде обгрижван, за срок от общо три години. В момента трудно подвижният мъж живее при своите родители.

Представиха новия метод за електронно кандидатстване по европроекти в Асеновград

Повече от 20 представители на различни професии в Асеновград се обучаваха днес да боравят с новосъздадената Информационна система за уп...

Според документацията, „синът му не полага грижи за него, не е семеен и живее отделно от баща си, работи, като заплатата му е 720 лева и е установено, че няма задължение за издръжка към други лица“. Подадената от НАП Пловдив справка показва, че от 1 май 14 г. до 31 май 15 г. синът е получавал месечен осигурителен доход в размер на близо 900 лева. Бащата настояваше да му се плаща издръжка от 250 лева на месец, защото пенсията не е достатъчна за посрещане на нуждите му.

Предвид тези факти, Районен съд Асеновград взе решение, в което се уточнява, че бащата реално не може сам да се издържа, затова уважи молбата на ищеса. Решението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Пловдив в двуседмичен срок, считано от 28.07.15 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com