Битката за Асеновград - представяме Фикрет Шабанов-Сепетчи, кандидат на "Солидарност"

33934
Битката за Асеновград - представяме Фикрет Шабанов-Сепетчи, кандидат на "Солидарност"

От 9 октомври, Actualno.com стартира кратко представяне на намеренията на кандидат-кметовете в Община Асеновград за бъдещето на града. От общо десетимата кандидати, желаещи да заемат поста на градоначалник, отговор на поставените въпроси пред нашата медия дадоха шестима. В представянето отказа да участва 21-годишният Йордан Андреев, кандидат на Земеделски съюз "Александър Стамболийски". Емануил Иванов от "Атака", Ферди Кадир от ДПС и настоящият кмет Емил Караиванов от БСП, решиха да замълчат. Намеренията на кандидат-кметовете на Асеновград ще Ви представяме ежедневно, като мнението на всеки един от тях може да четете поотделно.

Битката за Асеновград - представяме Милко Милков, кандидат на "Патриотичния фронт"

От днес, 9 октомври, Actualno.com стартира кратко представяне на намеренията на кандидат-кметовете в Община Асеновград за бъдещето на г...

Днес продължаваме с г-н Фикрет Шабанов-Сепетчи. Неговата кандидатура за кмет на Асеновград е издигната от политическа партия „Солидарност“. Той е политик и общественик от близо 25 години.

Каква е конкретната Ви цел, ако станете кмет на Асеновград?

Онова, което е най-дефицитно в нашето общество, е великото вътрешно недоверие, както и това между управляващи и управлявани. Именно възстановяване на доверието ще е основната и конкретна цел, която ще се опитам да постигна, ако седна на кметския стол.

Кои ще бъдат приоритетите Ви, ако станете кмет на Асеновград?

Аз съм малко по-натурален, с по-естествено мислене за проблемите. Онова, което наблюдавам от близо седем години насам в поведението на Общинска администрация, е, че има една утвърдена порочна практика. Ние, асеновградчани, наистина мислим, че избираме кмет. Но, за съжаление, реално след избор на градоначалник не управлява именно той, а народните представители. Това ще ми е основен приоритет в първите стъпки - ще премахна тази порочна практика.

В Асеновград отбелязват деня на интензивното ходене с разходка до Асеновата крепост

Асеновград се включва в Международния ден на интензивното ходене. Инициативата ще се проведе за поредна година. Стартът на събитието ще...

Второ - така наречените „партийни ясли“. С озадачаващи неща се сблъсквам напоследък. Шокиран съм от това, което виждам и разбирам. Веднага ще Ви дам и пример. Една от ангажираните фирми работи по програма на Социалното министерстство, съвместно с Община Асеновград. Делегиран е бюджет в размер на 39 000 лева за откриване на работни места и развиване на бизнес. С 40 000 лева кметът може да направи такава хуманна политика. Грубо казано, биха могли да се финансират 20 до 30 медицински операции на хора в неравностойно положение. Убеден съм, че не е само този случай. Политиката трябва да бъде прозрачна.

Кой е най-сериозният проблем в Асеновград и какво е решението му, според Вас?

Един от сериозните проблеми е този с градския транспорт. Асеновград е невероятно красив град. А градският транспорт е на нивото на някаква африканска действителност.

Какви са и най-големите предимства на Асеновград?

Аз не мога да разбера Господ какво още трябва да даде на нашия град. Голямото ни желание да изградим цивилизовано гражданско общество просто мутира в някакво консуматорско материално такова, от което всеки паразитно граби. Асеновгард си има всичко, но досега, за съжаление, ги нямаше правилните управници. Липсва усещането, че някой ръководи този град. Всичко напоследък е хаос.

Творци от Асеновград се обединиха около идеи за развитието на туризма в града

Осигуряване на сграда за създаване на постоянна галерия с художествена сбирка. Това е една от идеите на асенновградски творци, целяща р...

Разкажете ни накратко факти за личния живот и семействотото си.

Правих библейски опити да създам семейство. Един от красивите принципи на исляма е, че Господ ни съветва да следваме съдбата си - такава, каквато е. В чисто личен план идеята за семейство не се осъществи. Не съм отчаян или разочарован. Имам жив родител – баща ми. Той е велик за мен. Имам и една невероятна сестричка. Живеем тримата. Иначе, общо сме пет деца. Близките ми са много обикновени, но достойни хора с добри сърца. Това, което е малко по-интересно за мен, е, че миналата година записах да следвам „Теология“. По природа съм художник и творец. До 1992 г. основно с това се занимавах.

Интервю на Атанаска Маркова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com