Община Асеновград също подпомогна лечението на учителката Любомила Ангелова

5957
Община Асеновград също подпомогна лечението на учителката Любомила Ангелова
Снимка: Actualno.com

Община Асеновград също подпомогна лечението на асеновградския преподавател Любомила Ангелова. Средствата, които днес Общинският съвет отпусна, са в размер на 5 000 лева, предаде кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

Сумата ще бъде използвана за поемане на част от разходите по лечението й в Германия и операцията за трансплантация на костен мозък.

Янка Ангелова от езиковата гимназия в Благоевград е отличена като любим учител

Янка Ангелова, преподавател по математика в Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" – Благоевград бе обявена за любим учител, пре...

След консултации и справки, семейството на Любомила получава оферти за разходи. Според документите, авансовото плащане е в размер на повече от 143 000 евро. Сумата за лечението на асеновградчанката се оказа непосилна за нея и семейството й, като за събиране на средствата започнаха десетки кампании.

Любомила подаде и заявление до Общински съвет Асеновград. Чрез молбата си тя моли да й бъде отпусната финансова помощ в размер на 5 000 лева. Съветниците на града единодушно взеха решение и отделиха сумата. В помощ за лечението на Любомила Ангелова бе организиран и базар в сградата на Община Асеновград. Там общински служители също имаха възможност и се включиха в благотворителната инициатива.

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград също дариха средства за лечението на Любомила Ангелова, вместо да купят букети за учителите. Кампанията бе по инициатива на учители от ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград и бе под надслов „Не цвете, а надежда за Люси!“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com