Представиха новия метод за електронно кандидатстване по европроекти в Асеновград

8087
Представиха новия метод за електронно кандидатстване по европроекти в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Повече от 20 представители на различни професии в Асеновград се обучаваха днес да боравят с новосъздадената Информационна система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз до 2020 г., съобщи кореспондентът ни в града.

В семинара се включиха представители на Общината, на обществени институции и културни центрове, фирми и медии и други. Новият метод за електронно кандидатстване по европроекти представи в Асеновград екипът от Областен информационен център Пловдив - Митя Иванов и Дочо Кацаров. Премиерата в нашия град се проведе в информационния център на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.

Дали асеновградчани знаят за структурата на сградата на Градската библиотека

Съществува теория, според която библиотеката е наричана „третото място за общуване.“ За първото се смята домът. Второто е у...

Пред асеновградчани бе представено кандидатстването по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, в частност процедурите „Активни“ и „Ново работно място“, възможностите по „Наука и образование за интелигентен растеж“, както и процедурата „Независим живот“. Частите на формуляра в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз- 2020 г. са общо 12.

Програмата съдържа и различни нови функционалности, акто например: електронно кандидатстване със стандартизиран формуляр; електронна оценка на проекти; електронна комуникация с бенефициенти и други. Специфичното тук е, че в някои от 12-те точки на формуляра графите се попълват и на български, и на английски език.

Днес екипът на Областен информационен център Пловдив обучи на практика присъстващите асеновградчани как се прави регистрация. Освен това, обясни какво точно се попълва в отделните отдели. "Важно е да се знае, че човекът, който изпрати проекта, ще осъществява електронната комуникация.“, обясни Дочо Кацаров. Той допълни, че според него минус в новосъздадената система е, че няма възможност двама потребители да работят едновременно по един и същи файл.

В заключение екипът на Областен информационен център обобщи пред асеновградчани, че електронното кандидатстване пести време и средства на потребителите, тъй като не се използва хартия и няма нужда от принтиране и отделяне на време, за да се изпрати документа по поща или куриер. Чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз- 2020 г. на сайта: eumis2020.government.bg всеки има възможност да проследява за отворени процедури, по които да кандидатства.

Трима академици представиха книгите си в Асеновград

Тримата академици Георги Марков, Васил Гюзелев и Константин Косев представиха книгите си в Градска библиотека „Паисий Хилендарски...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com