Световната шампионка по бокс става почетен гражданин на Асеновград

16515
Световната шампионка по бокс става почетен гражданин на Асеновград

Световната шампионка в кат. 54 кг. от Световното първенство по бокс в Корея Станимира Петрова ще бъде предложена за Почетен гражданин на Асеновград.

"Имам намерение да използвам правомощията си на кмет и на следващото заседание на ОбС да направя предложението", съобщи пред журналисти кметът Емил Караиванов.

След 5 декември ще става движението за Смолян през Асеновград по стария маршрут

Движението за Смолян през Асеновград по стария маршрут - по ул. "Шести януари", ще става след 5 декември. Дотогава агенцията "Пътна инф...

"Златното момиче" е родено в Асеновград и следващият месец ще навърши 24 г. Студентка е в Националната спортна академия, за чийто клуб се състезава. Това е първото й представяне на световно по бокс. С този спорт тя се занимава едва от 2 г. Преди това е била състезателка по таекуон-до, където успехите й са също впечатляващи.

Предложението ще бъде гласувано на сесията на 17 декември. Положителното решение би било истински подарък за Станимира, която ден по-рано ще празнува рождения си ден, обясняват от областната администрация.

В късните следобедни часове Петрова се прибра в родния си град. Тя призна, че все още не е отпразнувала световната си титла от първенството по бокс в Южна Корея, информира asenovgrad-online.com.

Ще се събера с най-близките и ще купонясваме заедно, обеща Станимира. Тя добави: "Знаех, че ще стана световна шампионка, но не очаквах да е толкова скоро. Надявам се през 2020 г. категорията ми да стане олимпийска и да превзема и този връх".

В Асеновград се молят за победата на Кубрат Пулев

Нищо общо няма Кубрат Пулев с Асеновград, но там днес, под купола на храм "Св. Николай Чудотворец" свещеници и миряни се молиха на Госп...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com