Терапия с рисуване за деца в риск се проведе в Асеновград

10599
Терапия с рисуване за деца в риск се проведе в Асеновград

Близо 20 деца в риск от Асеновград рисуваха върху стъкло, с цел терапия. Част от предметите, които изработиха малкуте творци, останаха за тях. Останалите бяха дарени за благотворителната изложба базар, в помощ на преподавателката Любомила Ангелова, която е болна от левлемия.

Социолози, психолози и социални работници помагаха на децата да се справят в творческата дейност. Арт-терапията бе под формата на конкурс, наречен „Стъклен свят“.

Спешно набират средства за 47-годишна преподавателка от асеновграска гимназия

Да подарим искрица надежда! Това е името на дарителската кампания, която стартира в Асеновград в помощ на 47-годишната учителка асеновг...

Директорът на Центъра за обществена подкрепа Мария Ангелова поясни, че не може да съобщи какви са проявите, които малчуганите са извършили, тъй като това е конфиденцилана информация. В днешния конкурс „Стъклен свят“ участваха деца на възраст между 5 г. до 11 години. Целта е да са по-големи, за да им е интересно, коментира Ангелова, като допълни, че всичко, свързано с рисуване или друга творческа дейност, се приема добре от подрастващите.

Чрез инициативата се цели още децата да повярват в своите възмосности. Инициатори на работилницата „Стъклен свят“ са Центъра за обществена подкрепа и Местната комисия за борба с противообщетсвените прояви на малолетни и непълнолетни към община Асеновград. В арт-терапията взеха участие и малки асеновградчанчета, които не успяха да се включат в лятната академия, провеждаща се в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.

„Може да се каже, че този вид терапия ангажира в голяма степен усета на децата към външния свят. Едновременно с това, развива умението за различаване на красивото от грозното, упражняват се знанията, придобити до момента“, обясни кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов, който също присъстваше на арт-работилницата. Той обоснова думите си с пример за дета, което днес успя със съвсем малка помощ да напише цялото си име с боя върху стъкло, а е едва на 5 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com