Трима академици представиха книгите си в Асеновград

20032
Трима академици представиха книгите си в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Тримата академици Георги Марков, Васил Гюзелев и Константин Косев представиха книгите си в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” в Асеновград, предаде кореспондентът ни от града.

Иван Гранитски имаше честта да разкаже за произведенията им пред асеновградска публика. Академичната среща откри заместник- кметът на община Асеновград инженер Мария Вълканова.

Катастрофа между ТИР и лека кола край Бачково се размина без тежко пострадали

Катастрофа блокира временно движението на пътя между Асеновград и Смолян. Сблъскаха се ТИР и лек автомобил, предаде кореспондентът на A...

Книгата на академик Георги Марков "Друга история на най- голямата война" е в две части: "Разгарянето на пожара" и "Светът в пламъци". Произведението е една различна гледна точка към Втората световна война. А именно- „...тази, на победените.“, заяви Иван Гранитски.

В предговора на книгата си академик Георги Марков пише: “Понякога героите се оказват и престъпници, но те са крайните победители и историците по принуда или навик им прощават.”. „Българският възрожденски дух” е името на книгата на академик Константин Косев. В нея е описано Възраждането като най- успешната и най- плодотворната епоха в историята на нашата страна. А Априлското въстание и Руско-турската освободителна война са представени като фактори за възкресението на българската държава.

Премиета в Асеновград Академик Васил Гюзелев направи на своя петтомник, който е посветен на Средновековието. Петте тома на поредицата са озаглавени както следва: „Апология на Средновековието” (тук се представят писанията и изследванията за тази епоха от „Именника на българските ханове” до наше време.); „Княз Борис I” и „Кавханите и ичиргу боилите на българското ханство“; „Папството и българите през Средновековието“; „Училища, скриптории, библиотеки и знания в България“; „Средновековна поезия от и за българите”.

В края на премиерите си в Асеновград тримата академици разговаряха лично със своите почитатели.

150 деца от Асеновград се учат на творчество и спорт в лятна академия "Пъстро лято"

Близо 150 децата вече посещават безплатната лятна детска академия „Пъстро лято“ в Асеновград. Чрез своите родители, желание...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com