Адвокатът на арестувания шеф на полицията в Асеновград: Топят го заради орехи

7488
Адвокатът на арестувания шеф на полицията в Асеновград: Топят го заради орехи
Снимка: БГНЕС

Арестуваният началник на РПУ Асеновград Димчо Темелков вече е осъден, заяви днес на брифинг в Пловдив адвокатката му Зоя Тошкова. Същото каза и предишният началник на РПУ в Асеновград Илко Трайков, предаде БГНЕС.

Преди седмица Темелков бе задържан с показна шумна акция, бе изведен с белезници от кабинета си пред очите на своите подчинени, а на пресконференция на прокуратурата беше посочен за престъпник. "Когато прочетох в медиите за акцията, си казах - аха, почнаха да ловят продажните полицейски началници, България ще се оправи", каза Тошкова. Но когато се запознава с обвинението, тя останала смаяна. Причината - Темелков е обвинен, че не е санкционирал няколко души, крали орехи от общински масив. За подобно нещо общината издава разрешения, а той е бил подведен от зам.-кмета, че има такова издадено разрешение, посочи Тошкова.

Арестуваните полицаи от Първомай и Асеновград може да се свързани с бивши министри

Както Actualno.com писа, задържаните при спецакция полицаи от Първомай и Асеновград бяха пуснати под гаранция от ареста. В петък Окръж...

Само преди дни бившият директор на ОД на МВР Пловдив Пламен Узунов, свален от поста заради пътната обстановка, каза пред медиите, че върху него е имало натиск от страна на депутата от ГЕРБ Методи Андреев да смени няколко души, в това число началниците на полицейските управления на МВР в Асеновград и Първомай. Именно Андреев си призна пред БНТ, че е автор на сигналите срещу полицейските началници.

Двете обвинения нямат нищо общо помежду си, твърдят от прокуратурата, но, според адвокат Тошкова, връзка може и да има. На 5 юли тази година със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, Димчо Темелков бе награден със специална благодарност за добра работа. Горе-долу по същото време пак със заповед на министър Бъчварова той става обект на СРС. Адвокат Тошкова цитира Темелков, който ѝ е казал, че се съмнява, че е подслушван. Имал е съмнения и че нещо се готви срещу него, защото е получавал сигнали за натиск върху други лица да го уличават в несъществуващи деяния. Медиите вече изнесоха случая с Иван Здравчев, баща на затворник, който е трябвало да свидетелства, че срещу подкуп е осигурил подкрепата на полицейския началник синът му да бъде освободен по-рано. Такива показания все пак не са дадени, разказа Тошкова.

Според полицаи от Асеновград с кариерата на Темелков е свършено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com