АНТИСПИН кампания в три училища в Асеновград

6464
АНТИСПИН кампания в три училища в Асеновград

Информационна кампания по повод Световния ден за борба със СПИН се проведе в три асеновградски училища в днешния преди обед, съобщава кореспондентът ни от града.

Младежите от младежката организация на Български червен кръст в Асеновград обясниха на стотици тийнейджъри какво предтавлява заболяването и как могат да се предпазят от него. Целта е да се осъществи превенция сред подрастващите и да бъде намален броят на заболелите през следващите години. Това обясни за Actualno.com Светла Атанасова от БЧК Асеновград. Тя уточни, че акцията вече е традиционна се провежда ежегодно.

СЗО с три нови препоръки за борба срещу ХИВ/СПИН

Точно преди Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН, който се отбелязва днес (1 декември), Световната здравна организация (СЗО) анонсира ...

Трите учебни заведения, в които се състоя информационната кампания тази година, са ПГ „Цар Иван Асен II“, СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ и СОУ „Свети Княз Борис I“. На ученици от 9-ти до 12-ти клас бяха раздадени информационни брошури и материали, презервативи и лентички, с които се отбелязва Световният ден за борба със СПИН. Кампанията не предизвика изненада сред подрастващите. Те подкрепиха с радост инициативата на младежите от БМЧК и посочиха, че подобна акция единствено би била от полза.

АНТИСПИН кампанията в Асеновград продължава и в следобедните часове на днешния ден. „Предвидено е в 14 ч. на площад „Академик Николай Хайтов“, както и на още няколко възлови места в града, младежи отново да раздават информационни материали и да отговарят на въпроси на случайно преминаващи асеновградчани.“, каза в заключение Атанасова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com