Асеновград се включва в благотворителната кауза "Бъди човек"

4013
Асеновград се включва в благотворителната кауза "Бъди човек"

Асеновград се включва в благотворителната инициатива „Бъди човек“, информира кореспондентът на Actualno.com от града.

Организатори са членовете на местното Сдружение „Устремени“. Те се ангажираха със събирането на средства и трайни хранителни продукти, които ще бъдат дарена на възрастни асеновградчани.

НС отхвърли данъчното облекчение за хора, помагащи за лечението на деца

Парламентът отхвърли предложението на Петър Славов и Мартин Димитров от ПГ на Реформаторския блок да има данъчно облекчение на физическ...

„В благотворителната инициатива може да се включи всеки“, обяснява Антония Апостолова, която е един от инициаторите. Тя уточни, че ще се приемат всякакъв вид консервирани, пакетирани бобови храни /фасул, леща, ориз, булгур и други/, както и захар, сол, олио, сладка, макаронени изделия и т.н.

Събраните хранителни продукти ще бъдат дарени на храм „Свети Николай Чудотворец“ в Асеновград. Мястото не е избрано случайно. Свещеникът в храма – отец Йордан Георгиев – преди известно време откри социална кухня за възрастни и социално слаби хора там.

В Асеновград инициативата „Бъди човек“ се провежда за първи път, но въпреки това, организаторите се надяват на добрината на стотици асеновградчани. Начало на събирането на продукти и средства вече е поставено. Обявената крайна дата за дарения е 20.12.15 г.. Целта е на 21.12.15 г., в навечерието на Бъдни вечер, всички събрани храни да бъдат предоставени на църквата и така да достигнат до повече възрастни, самотни и социално слаби хора.

„Тъй като не разполагаме с обособено място, където да се събират даренията, вариантите, които можем да предложим са два: вземане на продуктите от адрес на дарителя, след работно време, или Вие да ги придвижите до нас“, допълни Антония Апостолова. Всеки, желаещ да участва, може да се свърже с организаторите във Facebook на „Асеновград – Бъди Човек“.

Крадецът, задигнал дарения за болно дете във Варна, може да лежи до 8 години в затвора

28-годишният Мартин Коларов, който беше заснет как краде кутия с дарения за болно дете, остава за 72 часа в ареста. Той е обвинен в про...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com