Кметът на Асеновград смята, че кръговото кръстовище при пазара трябва да бъде премахнато

6970
Кметът на Асеновград смята, че кръговото кръстовище при пазара трябва да бъде премахнато
Снимка: Actualno.com

Смятам, че трябва да се изтеглят пешеходните пътеки и когато имаме възможност за финансиране, да премахнем кръговото кръстовище при Общинския пазар в Асеновград. Това каза кметът на града доктор Емил Караиванов в отговор на въпрос, поставен от медиите, предаде кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

Той съобщи, че в Комисията по безопасност на движението са разгледани два проекта за развитието на този казус. Единият касае запазване на кръговото кръстовище, като се обмисля промяна. Обсъждат се идеи за изтегляне на зебри, поставяне на пешеходни светофари, пътна маркировка и регулация, както и намаляване размера на кръга. При другия план решението е премахване на кръговото кръстовище.

41 са заявките за продажба на мартеници до момента в Асеновград

Точно 41 са постъпилите до момента заявления от търговци за продажба на мартеници на територията на Асеновград, съобщиха за Actualno.co...

Предстои проектите да бъдат остойностени. След това, Комисията ще посочи становището си кой е по-удачният за изпълнение вариант. Тогава вече ще бъде изготвено и предложение за финансиране.

"Имаме и друг казус, който е чисто технологичен. През района преминава маршрутът на линейната инфраструктура, свързана с подмяна на водопровода и канализацията по проекта за водния цикъл в Асеновград. И ако сега направим генерални ремонти, не е удачно след една или две години отново да разкопаем на същото място. Затова не бързаме, за да не става излишно двойно финансиране“, посочи в заключение Караиванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com