Ново свлачище по пътя за Асенова крепост

11019
Ново свлачище по пътя за Асенова крепост

Ново свлачище се е образувало по пътя за Асенова крепост. Това каза за Радио „Фокус” – Пловдив Пламен Йончев, зам.-кмет на Асеновград. Свлачището е на около 200 метра под крепостта, в ниската част на пътя, вляво. То е било регистрирано преди около 20 дни, преди да почнат обилните снеговалежи. Но сега ситуацията се е влошила.

Там няма изградени канавки по пътя и е пропаднал банкета. Пътната настилка засега е здрава, основата и – също, тъй като там беше изграден чисто нов път за 300 хиляди лева, отпуснати от Междуведомствената комисия. Но размерът на свлачището се увеличава с всеки изминал ден и ситуацията се влошава. Трябва да се вземат спешни мерки, няма време за бавене, каза Йончев. Може би ще трябва да се чака още поне 5-6 месеца за да бъдат отпуснати средства от държавата, смятат от общината. Затова там са предприети незабавни мерки от страна на общината, въпреки малкия бюджет, тъй като може да бъде прекъснат целият този път, който свързва освен с Асенова крепост и със село Лясково.

Пътят Асеновград - Смолян има нужда от превантивни дейности

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров провериха на м...

Мястото е сигнализирано с ленти и знаци. Опасно засега е за гражданите, които преминават пеш оттам, тъй като е пропаднал банкета. Започнати са геоложки проучвания, ще се прави проект и ще се търси фирма изпълнител за укрепването на свлачището. По този път има няколко свлачища, каза още зам.-кметът. За едно от тях вече има отпуснати около 320 хиляди лева за изграждането на две подпорни стени около 60 метра, на около 200 метра над Асенова крепост. Те вече са изградени, предстои издаването на разрешение за ползване, уточни Йончев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com