"Приеми ме 2015" – стани приемен родител в Асеновград

3246
"Приеми ме 2015" – стани приемен родител в Асеновград

Проектът „Приеми ме 2015“ стартира в Асеновград. Обявена бе процедурата за набиране, подбор, оценка и обучение на кандидати за приемни родители. Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 г. – 2020 г.“. Кметът на община Асеновград е партньор на Агенцията за социално подпомагане и е работодател на семействата. Приемните родители могат да бъдат доброволни или професионални.

Няма възрастови ограничения за желаещите да бъдат майки и татковци на деца от социални центрове или от семейства с рисково поведение. Изискване към приемните родители е да не страдат от заболявания, като ХИВ и СПИН, хепатит, сифилис. Не трябва да са осъждани или да са изоставяли биологичните си деца. Не се изисква да притежават специални условия за отглеждане на детето. Не е задължително двойката да бъде семейство. Приетите деца пребивават у своите приемни родители за период от шест до 18 месеца.

Проверяват речното корито в Асеновград за нерегламентирани сметища

Текат огледи за наличие на нерегламентирани сметища и замърсяване на канали и речни корита на територията на община Асеновград, съобщи ...

През това време семейството има право да прекрати желанието си за отглеждане или да подаде документи за осиновяване. Децата, които могат да бъдат настанени в приемни семейства, са от различни места. Например от центрове или разделени от биологичните си родители, поради неглижиране, от страна на майката и/ или бащата. В програмата са включени и бежански деца – такива, които влизат в страната ни без семействата си. За изминалия период на програмата от 2011 г. до 2015 г. приемните двойки в Асеновград са били девет на брой. Изпълнението на проекта е било замразено за период от две години и сега отново се възобновява, съобщиха за Actualno.com от Общината.

В деветте семейства от Асеновград и към момента са настанени общо 10 деца. С две от двойките живеят по две деца. В останалите шест семейства има по една рожба. При една от двойките родители в момента няма дете, тъй като то е било осиновено в чужбина. Към днешна дата от началото на годината по проект „Приеми ме 2015“ в Община Асеновград е постъпило едно заявление от желаещи родители. Специалистите вече работят с тях. Професионалните приемни родители получават, както месечно възнаграждение, така и издръжка за отглеждане на едно, две или повече деца. Подробности по проекта и по какъв начин може да се кандидатства, желаещите биха могли да получат на общинския интернет сайт или като се свържат с екипа по “Приемна грижа”, ситуиран в стая 610 в сградата на Община Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com