Пътят до Асеновата крепост и три асеновградски села остава затворен

8103
Пътят до Асеновата крепост и три асеновградски села остава затворен

Затворен изцяло до утре (1 юни), със сигурност, остава пътят към Асеновата крепост и асеновградското село Лясково и към кукленските Яврово и Добралък. Причината за въвеждане на ограничението е, че пропадането на пътното платно вече е доста сериозно, информира кореспондентът на Actualno.com от града.

Мястото за преминаване в засегнатия участък стига едва само за леки автомобили. Това наложи със заповед на кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов пътят да бъде окончателно затворен до получаването на експертно мнение за временното му укрепване. Притеснението на градската управа е, че е възможно да се случи инцидент, ако някой от автомобилите, преминаващи от там, се окаже твърде тежък.

Свлачище може да откъсне от света три села в Асеновградско

Нараства опасността от отцепване на селата Лясково, Яврово и Добралък, заради активирало се свлачище, съобщава кореспондентът на Actual...

Утре /01.06.15 г./ се очаква на мястото на свлачището да пристигнат експерти от Геозащита /институцията, която регистрира свлачищните процеси в страната/, както и специалисти от фирмата, изпълняваща проекта по укрепването на проблемната отсечка. Те ще направят оглед на участъка. След това се очаква и да изразят становището си относно това какви мерки могат да се предприемат за временното укрепване на свлачището.

На този етап периодично през опасния участък ще се допуска преминаването на хората, които пътуват с автомобилите си в посока Асеновград от Лясково, Яврово и Добралък, за да ходят на работа. Ще се пропускат също и спешните случаи.

Днес на среща с кметовете и кметските наместници в трите засегнати села бе и областният управител на област Пловдив Розалин Петков. Към момента се мисли и за обходен маршрут, уточни за Actualno.com заместник- кметът на Асеновград инженер Мария Вълканова. Пътят, обаче, преминава през местността „Копривките“, където е трудно пътуването с обикновен автомобил. Достъпът е възможен главно с високопроходими моторни превозни средства. Така че утре окончателно ще стане ясно каква ще е съдбата на жителите, намиращи се в Лясково, Яврово и Добралък и докога пътят от и до тези села ще остане затворен за движение на моторни превозни средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com