В Асеновград тръгна кръводарителска акция

7291
В Асеновград тръгна кръводарителска акция

Наплив от желаещи да станат доброволци кръводарители имаше днес на площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград. Само за първия половин час, след старта на кръводарителската кампания "Твоята кръв е важна! Дари кръв!", пред мобилния кабинет чакаха пет души, като първият вече даряваше кръв, информира кореспондентът ни от Асеновград.

В Асеновград инициативата се провежда ежегодно. Понякога и два пъти в година. Настоящата кампания стартира днес точно в 9 часа. Ще се провежда в часовете до 12:30 ч., като ще продължи и утре. В посочените два дни всеки, който желае да подкрепи каузата, може да го направи пред сградата на Общината. Там е разположен мобилният кабинет.

С кръводарителска акция рок фестивалът в Каварна помага на болни деца

Организаторите на Рок фестивала в Каварна и Районният център по трансфузионна хематология във Варна ще проведат акция по кръводаряване...

Кръводарителската акция е част от Националната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на Министерството на здравеопазването, Българския червен кръст и се реализира със съдействието на Кръвопреливен център Пловдив. Целта на ежегодната кампания е да помогне на нуждаещите се от ежедневно преливане на кръв, поради различни тежки заболявания.

Днес първите кръводарители в Асеновград споделиха, че не е страшно или притеснително да даряваш кръв. Излизайки с усмивка от мобилния кабинет на площада те казаха, че всеки, който има възможност да дарява кръв, трябва да го направи. Медиците припомниха, че част от условията, за да станем кръводарител, са да тежим повече от 50 килограма и да сме на възраст от 18 до 65 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com