Вижте исканията по бюджета в Община Асеновград

4454
Вижте исканията по бюджета в Община Асеновград

Да бъдат предвидени средства за 12 пазачи на земеделски имоти и ферми, настоя пред общинското ръководство на Асеновград кметът на село Боянци Димитър Димитров. Предложението си той отправи на снощното публично обсъждане на общинския Бюджет за 2016 година, съобщава кореспондентът ни от града.

Пред градоначалника на Асеновград от монахиня Юлита бе поставен въпросът за изграждане на водопровод и на самия път към мулдавски манастир „Света Петка“. Пред присъстващите кметът доктор Емил Караиванов се ангажира с реализирането на това искане, от страна на игуменията. Той посочи, че Община Асеновград вече е кандидатствала с проект на стойност около 300 000 лева за финансиране по Програма за развитие на планинските райони. Караиванов бе категоричен, че ако държавни средства не бъдат отпуснати, изграждането на път и водопровод към манастира „Света Петка“ ще бъдат финансирани от Общината. Припомняме, че по този проблемен въпрос монахиня Юлита внесе подписка, която подкрепиха над 1 000 асеновградчани.

АНТИСПИН кампания в три училища в Асеновград

Информационна кампания по повод Световния ден за борба със СПИН се проведе в три асеновградски училища в днешния преди обед, съобщава к...

Граждани на Асеновград, които също присъстваха на обсъждането, поставиха пред градската управа и други наболели проблеми. Такива са ремонтирането на улици и тротоари и поставянето на осветление в различни части на града. Един от тях е районът, в който се намира Палеонтологичният музей в Асеновград. По думите на жители на квартала, там не само липсва осветление, а и в зимни условия пътят е трудно проходим за автомобили, включително и такива, със специален режим на движение, като линейки, например. Затова живеещи в района поискаха в бюджетната рамка на общината за следващата година да бъдат заложени средства, с които да се осъществи ремонтът на споменатата улица.

Припомняме, че общият размер на прогнозната рамка на Бюджет 2016 г. на Асеновград е около 33 625 000 лева. От тях за функция “Общи държавни служби” са заложени бюджетни разходи в размер на малко над 4 600 000 лева, като тук са включени дейностите “Общинска администрация” и “Общински съвет”. За функция „Здравеопазване” предвидените средства са в размер на около 760 000 лева. Дейностите, които ще се финансират по това перо, са „Детски яслии, детски кухни и яслени групи в ОДЗ”, „Здравни кабини в детски градини и училища”, „Други дейности по здравеопазването”. За функция “Жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда” са предвидени бюджетни средства за заплати, осигурителни вноски и текуща издръжка във всички дейности в това направление. Те са изцяло с местен характер, като са обезпечени със средства от собствени приходоизточници, общата изравнителна субсидия и трансфери за местни дейности. Разчетени са и средства за организирано сметопочистване, сметосъбиране, сметоизвозване и обезвреждане на депа. За целта са предвидени бюджетни разходи от местни приходи в размер на близо 7 090 000 лева. За поддържане на благоустройствените и комунални дейности по бюджета за 2016 г. са разчетени средства за улично осветление, ВиК, ремонт на улична мрежа, чистота, озеленяване и други дейности, свързани с благоустройството и комуналното стопанство, в това число, за осветление на улици и площади са предвидени 510 100 лева. За изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа – около 2 250 000 лева. Тук се включват и текущи ремонти на улиците - 600 000 лева. За други дейности по жилищното строителство се прогнозират 551 121 лева. За други дейности по опазване на околната среда – близо 190 000 лева. За озеленяване се отделят 645 000 лева. За чистота – около 2 300 000 лева, а за управление на дейностите по отпадъците – 631 850 лева.

В Бюджет 2016 г. на община Асеновград са включени и други пера, като „Отбрана и сигурност“, „Образование“, „Социално осигуряване, подпомагане и грижи“, „Почивно дело, култура и религиозни дейности“, „икономически дейности и услуги“, „Разходи, некласифицирани в другите функции“.

На снимката: Димитър Димитров

Асеновград се включва в благотворителната кауза "Бъди човек"

Асеновград се включва в благотворителната инициатива „Бъди човек“, информира кореспондентът на Actualno.com от града. Орга...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com