За 14-ти път Димитър Кумчев спечели в пехливанските борби край Асеновград

8079
За 14-ти път Димитър Кумчев спечели в пехливанските борби край Асеновград

14-та победа в традиционните пехливански борби в Асеновград си спечели асеновградчанинът Димитър Кумчев. Традицията се провежда ежегодно на днешния празник в местността „Свети Трифон“ край града, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Наградата на Община Асеновград за победителя тази година бе 98-килограмов овен. Непосредствено преди старта на състезанията, архиерейският наместник отец Йордан Георгиев отслужи водосвет за благоденствие и берекет през годината на лозарите и винарите.

Червено вино, станимашки сармички и кръшни хора на „Винария 2016“ в Асеновград

С червено вино, станимашки сармички, традиционни мезета и кръшни хора премина „Винария 2016“ в Асеновград. Кулминацията в П...

В тазгодишните борби участие взеха не само професионалисти в борбата, но и начинаещи спортисти. Участниците бяха разделени в категории. Във финалната схватка асеновградчанинът Димитър Кумчев трябваше да се изправи срещу Мирослав Гешев от Казанлък. Казанлъшкият спортист е национален състезател по свободна борба. Асеноврадчанинът успя да спечели двубоя, като тушира опонента си.

Освен в битката за 98-килограмовия овен, Димитър Кумчев заслужено стана шампион и в най-тежката категория за мъже в днешните пехливански борби. Асеновградчанинът е дългогодишен национален състезател и многократен републикански шампион по борба. Спечелил е немалко златни медали. Носител е на пояса „Дан Колов“. Въпреки студеното време и делничния ден, на народното веселие в местността „Свети Трифон“ край Асеновград, за да почетат празника, присъстваха стотици асеновградчани и гости на града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com